Interjú Black_Ice_Spain-el
Forrás: gamereplays.org
Curby, 2007 május 05 szombat - 00:00:00

Kérdezõ:
Üdvözöllek Black_Ice_Spain. Bemutatkoznál, kérlek és mondanál pár szót magadról?

Black_Ice_Spain:
16 éves elfoglalt tanuló vagyok és az AOE3 egy hobbim, vagy inkább szenvedély. Egy Cantrabia nevû városban lakom észak Spanyolországban és kb. 5 éve, játszom az AOE sorozattal.

Kérdezõ:
Említetted, hogy már több AOE játékkal is játszottál az elmúlt években. Mi a véleményed a változásokról, fejlesztésekrõl, amiken ezek a játékok átestek?

Black_Ice_Spain:
Már 5 éve játszom AOE-al, az Age of Kings-el kezdtem. Két barátommal kezdtem játszani, ugyanból a klánból (3-an voltunk a klánban) egyikük Rukie, aki szintén ismert. Kicsit késõbb áttértem az Age of Conquerors-ra de pár évre rá belekezdtem az Age of Mythology-ba, LasT-al és UW-vel.

Szerintem az Ensamble Studios nagyon jó munkát végez, de mindannyian emberek vagyunk és követünk el hibákat. Jó balanszot sikerült alkotniuk az Age of Conquerors-ben, de igazából azért mert minden népnek ugyanazok a dolgai voltak. Szerintem nagyon nehéz egyensúlyt teremteni egy olyan játékban, ahol több különbözõ nép van.

Kérdezõ:
Milyen más, nem AOE játékkal játszottál azelõtt, és játszol-e más játékkal mostanság az AOE3-on kívül? HA igen, mi az?

Black_Ice_Spain:
Az AOE1-el (a demóval 8 évesen), AoK, AoC, AoM, AoT és AoE3. Semmilyen más játékot nem játszom online.

Kérdezõ:
Téged tartanak az egyik legjobb játékosnak az Age of Empires 3-ban. Mit mondanál a gyengéidrõl és az erõsségeidrõl?

Black_Ice_Spain:
Hmm… A gyengém talán a micro. Az erõsségem… a macro. Mivel az erõsségeim függnek a térképtõl, néptõl, stb. így nem szeretnék mondani semmit, hogy milyen nép ellen vagy térképen.

Kérdezõ:
Mit keresel egy játékban, amitõl számodra jobb lesz, mint a többi?

Black_Ice_Spain:
Ez sok mindentõl függ. Személy szerint szeretem a légi ütközeteket más RTS játékokban vagy FPS-ekben. Talán, mert pilóta lelkem van. De játszottam több online játékot is azelõtt köztük RPG-ket stb.

Kérdezõ:
Van egy meghatározott nép, amivel játszol? Ha igen, milyen különleges oka van? Ha nincs, akkor milyen Home City kollekciód van?

Black_Ice_Spain:
Spanyollal játszom, mert Spanyol vagyok, és Spanyollal fogok játszani az idõk végeztéig, és amíg nem lesznek nagyon legyengítettek, vagy amíg majd nem lehet gyõzni velük más nép ellen, nem is váltok. A Home City kollekcióm: 18-as Francia, 13-as Holland, 103-as Spanyol, és 20-as Orosz.

Kérdezõ:
Mikor Spanyollal játszol, van valami bevált taktikád, amit szeretsz, vagy inkább kevered másokkal, ezzel is zavarva az ellenfelet?

Black_Ice_Spain:
Többnyire nincs bevált taktikám, talán az indiánok, de próbálok nem ugyanolyan stratégiát használni a játékok alatt, méghozzá azért mert ha egy ellenfél megtanulja a stratégiám akkor nekem annyi.

Kérdezõ:
Jó meglátás. Megpróbálsz, már ahol lehet tanulni az ellenfeledtõl, mint pl. azzal, hogy megnézed a record-jaikat ?

Black_Ice_Spain:
Igen, nézek felvett játékokat, mikor unatkozom. Tanulásból és szórakozásból nézek record-okat.

Kérdezõ:
A legtöbb játékot 1vs1-ben játszottad, ez a kedvenc játék tipusod vagy olykor élvezed, ha beszálhatsz pl. csapatjátékba vagy Free for All-ba? És miért?

Black_Ice_Spain:
Jobb szeretem az 1vs1-et, méghozzá azért mert nem lag-olok, de szertem a csapatjátékokat is, különösen, ha a klán társaimmal és barátaimmal játszom, Ventrilo-n keresztül.

Kérdezõ:
Általában a legtöbb játékos olyan játékot keres, ami támogatva van, de mikor kijön egy patch, melyik mód számodra a kényelmesebb: nagyobb patch-ek nagyobb periódust átfogva, vagy kisebb javítások többször?

Black_Ice_Spain:
Nagyobb patch-ek nagyobb periódust átfogva. Sokan azt mondják, hogy a Spanyol OP nemzet (köztük Én is) de nem így van. Csak akkor, ha nem tudjuk, hogy kell ellene játszani. Ha az ES kisebb patch-ekkel próbálná megteremteni az egyensúlyt, mint pl. az AoT-nál, akkor végig kiegyensúlyozatlan lenne.

Kérdezõ:
Meg vagy elégedve az ES eddigi frissítéseivel, vagy van valami meghatározó változtatás, amit javasolnál, mint mondjuk egyensúlyi változtatások minél hamarabb?

Black_Ice_Spain:
Igen meg vagyok, kivéve azt a +1000HP-t a Town Center-eknek, ez a dupla rush miatt volt csapatjátékoknál… De szerintem az a +1000HP egy NAGY PROBLÉMA az 1vs1-nek, és egy szar a 2vs2-nek (mert 1000HP-s TC-t könnyedén le tudna rombolni 2 játékos)

Kérdezõ:
Mit javasolnál megoldásnak erre?

Black_Ice_Spain:
Szerintem, az lenne a jó, ha a +1000HP csak a csapatjátékokra lenne érvényes, vagy… legyen kártya rá minden népnél, de azt is csak csapatjátéknál lehessen használni (nem 1vs1-ben).

Kérdezõ:
A Home City tulajdonság elég meghatározó az AoE3-ban, és persze ezt a játékosok használják is, de eltérõ módokon. Átlagosan hány különbözõ pakli féléd van egy HC-ra nézve, és milyen mértékben variálod ezeket, gondolok itt a különbözõ térképhez meghatározott külön paklira. Ha viszont nem variálsz sokat, miért?

Black_Ice_Spain:
Minden stratégiámhoz van külön paklim, csak egy paklim van egy térképhez. Nagyjából 15 paklim van a Spanyol városomhoz, de egy alacsonyabb szintû városnál elég 3 vagy 4 maximum.

Kérdezõ:
Mikor összerakod a paklidat, mire koncentrálsz inkább: egységekre, gazdasági fejlesztésre, vagy mindkettõre?

Black_Ice_Spain:
Nagyjából megpróbálom egyensúlyba tenni õket, nem igazán teszek be gazdasági fejlesztést (csak ládákat és katonai egységeket), de megpróbálom a kártyákat egységesen szétosztani a 2. és 3. kor között és egy picit a 4.-be is rakok, ha a játék elhúzódna, vagy FF-re kell váltanod vagy ilyesmi…

Kérdezõ:
Mikor Spanyollal játszol, vagy más nemzettel, érzed-e, hogy a Templom/Mecsetfejlesztések nagymértékben befolyásolják és megnövelik a stratégiák különbözõségét ?

Black_Ice_Spain:
Szerintem a Templomfejlesztések jók, az csak egy kártya, de azok az átkozott skirmisherek nagyon megszivatnak… Nagyon utálok ellenük játszani. Képesek kicsinálni egy egész sereget kb. nulla veszteséggel.

Kérdezõ:
Van valami meghatározó térkép, amin szeretsz játszani, mert jól mûködik rajta egy stratégia vagy, mert olyanok a terep adottságok stb. Vagy inkább a véletlenre bízod?

Black_Ice_Spain:
A Caribbean-t szeretem, egyszerûen, azért mert szeretem a tengeri csatákat, inkább a Standard/Állandó térképeken játszom. New England-en pl. mert ott bármit megtehetsz.

Kérdezõ:
Sok ember nem szereti a hajós csatákat. Van valami meghatározó oka, hogy miért kedveled mégis? Zavar a hajóépítés korlát az AoE3-ban?

Black_Ice_Spain:
Nem tudom, mert szeretem. Talán, mert az Age of Conquerors Island volt a kedvenc térképem. Szerintem az AoE3 hajó szám korlát nagyon jó, fõleg a számítógépeknek.

Kérdezõ:
Ami az Indiánokat illeti, mikor egy játékot játszol, többször használod a fõ törzseket és fejlesztéseiket, mint a Lakota Hunting Ground-ot és a Dog Warrior-jaikat, vagy teljesen hasznavehetetlenek?

Black_Ice_Spain:
Használom az indiánokat és a fejlesztéseiket is sokszor, néha igen, néha nem, attól függ melyiket és szükségem van-e rá.

Kérdezõ:
Szóval szereted az indián-okat? Van kedvenc indián törzsed és/vagy egységed amit szeretsz használni, legyen az akár katonai vagy egység fejlesztés ?

Black_Ice_Spain:
Maya-kat, a gyógyítóik hihetetlenek. Szeretem a Lakota-kat is, mert OP-ok, vagy a Huntings Grounds fejlesztésüket, nagyon jó bármely anti-rush stratégiához.

Kérdezõ:
Szeretnél-e még zárszóként hozzáfûzni valamit?

Black_Ice_Spain:
Nem

Kérdezõ:
Akkor sok sikert a játékhoz

Black_Ice_Spain:
Köszönömez a tartalom innen van Age of Empires III Hungarian fansite
( http://www.ageofempires3.hu/e107_plugins/content/content.php?content.12 )


Oldal létrehozási idő: 0.0644 másodperc, 0.0078 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 21.